úterý 17. července 2018

Škůdci borovice lesní

Hmyzí škůdci poškozují lesní dřeviny různým způsobem. Borovice lesní je naší druhou nejvýznamnější hospodářskou jehličnatou dřevinou. Podle jejího šetření jsou hlavními příčinami odumírání borovic sucho a podkorní hmyz, zejména lýkožrout vrcholkový a lýkohub sosnový, houby . Napadá borovice ve věku – let. Podobné škody způsobují.


Chřadnutí a prosychání borovic je choroba borovic způsobovaná houbou Sphaeropsis. Převážně tento druh nalézáme na borovici lesní , ale lze ji pozorovat i na ostatních druzích borovic, např. Dospělí brouci jsou. Cílem publikace je seznámit veřejnost se škůdci a původci chorob lesních. Přirozená obnova borovice lesní u divize Mimoň se provádí zejména v hospodářských souborech.


Borovice nejvíce usychají a následně podléhají podkorním škůdcům na jižní a . S největší pravděpodobností jsou borovice napadeny sypavkou . Jak dnes uvedl vedoucí Lesnického informačního centra. Sucho ani škůdci nejsou vybíraví. Rezavé koruny můžete pozorovat u borovice černé i borovice lesní , a to ve všech porostech pražských lesů.


Třída ohrožení Charakteristické vlivy a podmínky Škůdci Prostředí a příklady použití. Okruhy otázek ke SZZ – obor Lesní inženýrství. Z pohledu způsobu poškození je l. Je proto až s podivem, že aktuální lesní zákon mj. Deformují a ničí větve hlavně borovice lesní a borovice černé.


Ochrana je složitá, protože housenky jsou ukryté ve výhonu. Mezi známé a nejvíce rozšířené kalamitní hmyzí škůdce patří zejména Bekyně mniška, Lýkožrout smrkový,. KŮDCI NA BOROVICI A JEDLI. Chřadnutí borovic následně dokonají hmyzí škůdci nebo parazitické jmelí. Na obzoru usychají borovice lesní.


Borovice hustokvětá se vyznačuje poměrně vysokou odolností vůči. Kultivary lze v zimě roubovat na podnože borovice lesní. Poškození lesů nesprávným lesním hospodářstvím. Obrana lesních dřevin před hmyzími škůdci. Jak na škůdce borovice - housenky lišaje borového.


Hromadně umírají smrky, borovice , buky i duby. Tak hodnotí lesníci v Německu současnou devastaci lesů, spojenou se m a rozšířením škůdcům. Bavorského státního výzkumného střediska pro les a lesní.


Stromy napadají i další škůdci – hlavně lýkožrouti a lýkohubové. Kromě jasanů kvůli škodlivému hmyzu umírají také borovice , smrky nebo modříny. Kvůli kůrovcové kalamitě lesní školky jen tak tak pokrývají poptávku po .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky