pondělí 3. února 2020

Padlí na hrušni

Nepřenosná onemocnění lze nazvat nejčastějšími chorobami orchidejí, jsou. Mohou to být bílé skvrny, vodnaté skvrny, nakonec se mění v nekrotické černé skvrny, suché. Začíná to výskytem malých černých skvrn na listech orchideje. Léta pěstuji orchideje.


Od léta se u některých uprostřed listu objeví černá skvrna , která se zvětšuje a je jakoby posypaná krupičkou.

Je to jen na listu. Nemám ho radši odstranit? A další fotky jsou Phala, umístěného na západním okně.


Sice krásně kvete, ale asi jsem mu spálila listy : . Zdá-li se být v pořádku, ale nyní se na listech vyskytli tmavé vonaté skvrny na listech , které jsou doprovázeny černými skrvny na stonku. Při počátečním napadení rostlina pak pokračovala v růstu a nové listy už přízna- ky. Koupila jsem tuto orchidej (bohužel už nevím jak se jmenuje), jako kvetoucí.

Orhideje obecně přijímají dobře živiny i listy ,takže pokud rosíte,tak je možné . Příznaky napadení se objevují na listech za 3–týdnů po infekci v podobě. S přibývajícím stářím se v hnědnoucím středu skvrn objevují černé kulovité . Rostliny nepostřikujte. Stačí, když vezmete vlhkou houbičku a opatrně listy setřete. Nejčastěji rostliny napadají houby zvané Phythium a Phytophora, které na listech způsobují hnědé a černé skvrny. V žádném případě nemůžete stříkat orchideje na slunci, protože na listech se.


Skvrny jsou černé a hnědé barvy, obklopené mastnou halou, jejich počet se . Není-li zasažení orchideje velké, můžeme ze začátku zkusit otřít listy a stonky z. Znakem její přítomnosti jsou bílé nebo žlutavé skvrny na rostlině. Dospělé smutnice jsou černé komárkovité mušky asi 3mm. Prosím o radu: Na listech orchidejí Phalaenopsis se objevily malé lepkavé jakoby puntíky – nevím, o co jde, a hlavně – jak se jich zbavit. Sahypaň görnüşi Şu sahypany terjime et Skvrnitosti listů.


Popis: Na listech zpočátku většinou žlutozelené, později hnědé až černé skvrny různých velikostí. Někdy se mohou středy skvrn trhat, případně .

Při výběru orchideje si dobře prohlédněte hlavně listy a kořeny. Houbové choroby prozradí měkké hnědé skvrny na listech. Když objevíte hnědé špičky listů , je to příznakem nevyváženého hnojení, resp.


Plíseň šedá (Botrytis) Na bílých květech se objeví černé skvrny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky