čtvrtek 15. června 2017

Kapradiny pokojové

Proto se jim doma líbí v teplém, světlém prostředí s vlhkým vzduchem, avšak bez přímého slunce. Většina druhů pokojových kapradin vyžaduje . Myslíte, že pěstovat pokojové kapradiny je náročné a nedaří se vám to? Z krásně zelené rostliny máte za pár týdnů ubožáčka, který nepřežije . Pěstování pokojových kapradin není nijak extrémně náročné, ovšem péči samozřejmě vyžadují a tato péče se od ostatních pokojových rostlin . Kapradiny se pyšní nejsvěžejší zelení přírody.

Jemné, ozdobné listy působí něžně a chladivě. Svět kapradin je neuvěřitelně rozmanitý. Jemnost, krása, kouzlo a mnohé odstíny zelené. Tak to jsou kapradiny. Objevte skrytou krásu těchto rostlin, které jsou nenáročné na pěstování a některé rostou i. Jejich zajímavě tvarované listy osvěží domácnost jako málokterá jiná pokojová rostlina.


Stačí si jen vybrat ten správný druh a vědět, jaké mu . Přestavují specifickou skupinu rostlin.

Ačkoliv jsou velmi atraktivní, nesetkáváme se s nimi v bytech často, a to je škoda. Pěstování interiérových kapradin není až tak náročné, jak by se mohlo. Mimo to, podle autorky knihy Life management: jak získat více času, energie a pořádku v životě Dity Zandl, kapradiny i jiné pokojové květiny . Jste-li milovníky kapradin , u nás si rozhodně přijdete na své.


Pokojové kapradiny jsou, dle našeho názoru, neprávem označovány jako náročné na pěstování. Ve skupině velkých kapradin je nejznámější ledviník (Nephrolepis). Celkem je známo druhů, některé druhy jsou velmi mohutné, . Jako pokojové dekorace se u nás používají zejména tropické druhy. Ledviník je nejznámější a nejrozšířenější pokojová kapradina.


Převislé listy pokojových kapradin jakoby domů přinášely dotek lesa. V interiéru působí svěžím dojmem, pokud se o ně ovšem správně staráme . Zaléváme do misky pod květináčem, nejlépe odstátou vodou pokojové teploty. Vysoká vlhkost vzduchu je pro úspěšné pěstování kapradin. Listy této kapradiny sahají vysoko do prostoru.


Proto je tato rostlina známá jako křídelnice krétská. Tato veselá rostlina je velmi nenáročná a bude se jí dobře . Na rozdíl od většiny pokojových rostlin, které nejlépe rostou na osluněném okenním parapetu, dávají kapradiny přednost polostínu a vlhčímu . Také některé druhy kapradin můžete umístit do relativně tmavých koutů.

Ideální je drobnolistý netík, který má ale . Také rosení kapradinám zaručí vyšší vlhkost vzduchu. Platí, že čím vyšší teplota, tím častěji by . Oddělení kapradiny obsahuje jedinou recentní třídu Polypodiopsida (používají se i synonymická označení Filicopsida či Pteridopsida).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky