úterý 20. června 2017

Škůdci na jehličnanech

Napadení modřínů a dalších jehličnanů korovnicemi je velice časté. Korovnice patří mezi skupinu mšice z . Jak na škůdce okrasných jehličnanů a rostlin — Polopatě, Balkonovky, jehličnany i okrasné rostliny jsou ohroženy savým a žravým hmyzem. Ahoj, asi před 5-týdny jsem si na zkoušku narouboval smrk stříbrný a teď jsem zpozoroval na kmínku a větvích takového škůdce.


Jestliže se na větvičkách smrků, modřínů, ale i na borovicích objevují šiškovité útvary tzv.

Ačkoliv je tu vyjmenováno velké množství hmyzu, nečiní si autor nárok na úplnost. Polokřídlí (ploštice, křísi, mšice, červci). Roztoči (svilušky, vlnovníci). Kudela Škůdci na jehličnanech. Výkup knih, učebnic a časopisů.


Kategorie: Lesnictví Myslivost, Zoologie . Hmyzí škudci našich lesu.

Vyvíjí se na všech druzích našich jehličnanů. Určovací obrazový atlas jednotlivých druhů škodlivého hmyzu na hlavních jehličnatých dřevinách . Metodické pokyny: lýkožrout smrkový (Ips typographus L.), l. Odumírání větví jehličnanů vlivem houby Phomopsisjuniperovora. Text vypovídá o vzezření a způsobu života uvedených škůdců, o době jejich výskytu a míře škodlivosti. Pokud je jehličnan po obvodu pěkně zelený, ale zasychá uvnitř koruny, může to. Antikvariát Malý čtenář.


Při ošetřování stromku před škůdci či jiným hmyzem doporučujeme použít . Pevná vazba, 1stran a barevných tabulí. Kvůli kůrovcové kalamitě se totiž poptávka po jehličnanech výrazně. Mospilan SP 4xg živočišní škůdci.


Kontaktovat prodejce. Dostupnost Aktuálně vyprodáno – po naskladnění bude možné opět . Kůrovci – Scolytinae (neevropské druhy na jehličnanech ). Cílem publikace je seznámit veřejnost se škůdci a původci chorob lesních.

Jan Kopřiva nám v odpovědích na dotazy diváků poví spoustu zajímavých věcí o. Atlas lesního hmyzu ( Škůdci na jehličnanech ). Státní zemědělské nakladatelství, il. Jihočeští entomologové objevili na jehličnanech v Praze brouka krasce, který. Krasec Lamprodila festiva, škůdce , který napadá túje a jalovce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky