pátek 23. června 2017

Muzeum valašské meziříčí

Jeho historie začíná tam, kde končí historie dříve slavného valašského. Krásu místa dotváří nádherný historický zámecký park starý více než 2let. Historie zámku je úzce spojená s historií . Nedaleko Zlína můžete navštívit velkou zoologickou zahradu s novorenesančním zámkem.


Zoologická zahrada je . Návštěvníkům zámek v Lešné nabízí dvě stálé expozice.

V první části zavítáme s průvodcem do historických pokojů. Děti při prohlídce zapátrají . Seilerna se v zámku nashromáždilo velké množství jedinečných a historicky cenných sbírek. My jsme se vypravili do Lešné u Valašského Meziříčí se zámkem , který rod Kinských využíval.


Mezi skříněmi je replika historických kamen. Pohádkově vyhlížející zámek patřil rodu Seilern-Aspangů, kteří jej vybudovali koncem 18. Empírový zámek s krásnými historickými interiéry a vyhlášeným anglickým parkem, ve kterém roste a také nádherně kvete i řada unikátních rostlin . Druhý nejcennější park na .

Dnes mu atraktivitu dodávají nejen nově zrekonstruované historické interiéry, ale i anglický park se vzácnými dřevinami. Každý rok si připomínáme důležitá výročí historických událostí i osobností nebo upozorňujeme na témata, která . Zámecký park v Lešné u . V prostorách zámku se děti mohou přenést do světa pohádek a to hned třikrát. V historických komnatách shlédnou hranou pohádku, na nádvoří . V sobotní večery, každých dní, zaplní prostory zámku historické postavy, ať už skutečné. Po zpřístupnění zámku budou v prostorách umístěny historické expozice.


Dějiny zámku jsou spjaty s historií kdysi slavného moravského hradu Lukova. Má sice dost dlouhou historii , ale jako památkový objekt byla . Hrady, zámky a zříceniny v okolí Zlína. Ve sklepení západního paláce najdete expozici věnovanou historii hradu a. Lešná u Valašského Meziříčí. Spojení historie a fauny.


Později zde hrabě Josef Karel Seilern, ornitolog a cestoval, nechal v okolí zámku postavit přírodovědné muzeum a . Arabela (foto Simona Hlaváčová) (800x60 5KB). Na zámku je nyní sídlo obecního úřadu, klubovny, a hostinec. Sál v prvním patře je využíván pro .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky