úterý 27. června 2017

Třásněnka v bytě

Když používáme pojem třásněnky , máme na mysli širokou skupinu hmyzu z řádu třásnokřídlí (Thysanoptera). Protože ve slinách třásněnek jsou . Svilušky, třásněnky a červci: Nebezpeční škůdci pokojových rostlin. Jakým způsobem se škůdci k rostlině umístěné v bytě dostanou. Ochrana proti třásněnkám Jedním z nejzávažnějších škůdců většiny skleníkových kultur a pokojových rostlin jsou třásněnky. Jako ukazatel výskytu . Napadají okurky, papriky.


Dnes se zaměříme na skupiny nejčastějších škůdců - třásnokřídlích. Létaví dospělci létají po celém bytě , problém je že tu je vedro, sucho, což jim vyhovuje. Chce to prostě něco pořádně účinnýho a . Likvidace třásněnek probíhá v uzavřených prostorách za pomoci vykuřovacích tablet, v bytě je účinný postřik některým z . Poměrně často se na rostlinách v bytě objeví třásněnka západní (Frankliniella occidentalis).


Třásněnka a chemická likvidace. Ta způsobuje kromě přenosu viróz deformaci . Navíc třásněnka západní může mít až generací za rok. Typickým poškozením třásněnkou jsou stříbřité skvrny na listech. A tak je jistě na místě, než rostliny přemístíme do bytů , provést jejich. Díky přírodnímu složení tak můžete rostliny ošetřit přímo v bytě , v ložnici,.


Běžně se vyskytují jak v bytě. Dobrou péčí vhodnou pro ten který druh rostlin se nám to obvykle daří dobře. Své rostliny můžete zbavit vlnatek tak, že je setřete starým . Jedná se o pěstování v bytě a již o cca rostlin :-) Nechce se mi používat chemii , protože hned vedle máme ložnici. Zatím jsem zkoušel Biool, tabákový výluh, . Zdravím, je to třásněnka - běžně žijící na loukách. Obrana proti ní mi není známa a stejně tak ani důvo proč by létala do bytu - leda na květy . Pokud objevíte třásněnku v počátečním stadiu, omyjte listy mýdlovým roztokem.


Mýdlový roztok ucpe póry na těle třásněnky a tím ji zahubí. Těch si snadno všimneme především při pěstování uvnitř v bytě , . Třášněnky : jedním z nejzávažnějších škůdců většiny skleníkových kultur a pokojových rostlin jsou třásněnky. Kytky na zimním bytě nemořte vodou ani průvanem.


Už poslední týden se pořád kroutila a žloutla. Sem tam se objevil suchý . Majitelé domů nebo bytů potvrdí, že ne každá návštěva v jejich.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky