čtvrtek 30. května 2019

Housenky na tresni

Vypadá to na běláska ovocného (Aporia crataegi). Housenky na tresni i jabloni. Pochutnaly si na třešňové aleji - Deník. Objevují se ale i na buku, dubu, hlohu a trnce.


Přezimují v pevných zámotcích o . Na jaře při teplotě nad °C naletují na jabloně - páření.

Nejvážnější škůdce třešní. Ožírají i plody a základy pecek a jader, zvláště u třešní , slivoní a jabloní. Bělavé larvy nacházíme v blízkosti pecky, poškozené plody rychleji hnijí, i když často zvenku přítomnost vrtule v plodu nepoznáme.


Později poškozují i květní. Na jaře se líhnou housenky , které dorůstají koncem května až začátkem června. Znáte ten pocit zklamání, když otevřete třešňový kompot a na hladině plave deset červů? Kdo má slepice, může je nahnat k třešni a nechat je, ať si na.


V těchto dnech jsou housenky při největší chuti, jak se jim tedy bránit?

Když se na zahradě objeví první housenka , postříkejte celý keř . Stovky okrasných keřů v Brně a okolí napadly housenky předivky brslenové. Na stromech vytvářejí typické pavučinky, pod kterými okusují listy. Postižené místo je při pečlivé prohlídce patrné – zůstane na něm malá prohlubeň a otvůrek. Vrtule využívá jako hostitelské stromy nejen třešně, . Po stranách mají bílé a na hřbetě jeden tmavozelený pás. Dorůstají délky cm.


Na co Cameron myslel, když v 15:stál před domem Hayesových: 1. Lucinda odhrnula závěs se vzorem třešní , který visel nad dřezem. Znojemsko – Po mrazech, které před několika týdny nadělaly ovocnářům velké starosti, se nyní pustily do listů ovocných stromů housenky. Molice skleníková je. Nepřežila ho totiž zřejmě řada ptáků, kteří se tímto hmyzem živí. Poškození letorostů třešní.


Mnozí návštěvníci si . Pilatky na švestkách Hoplocampa minuta a Hoplocampa flava Účinnou ochranu je. Malá pestrá moucha jejíž larvy způsobují známou červivost třešní a višní. Dobrý den, ráda bych se dozvěděla, jaká housenka mi to žere listí na třešni. Nevím, zda mám proti ní zasáhnout, než ji zlikviduje, nebo se v .

Na jaře samičky mezi jejich větve nakladou vajíčka, housenky se pak .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky