pátek 24. května 2019

Na jabloních se objevilo padlí

Ať už vlastní jednu orchidej , nebo celou sbírku, čtenáři iReceptáře se o své květiny chtějí starat co nejlépe. Nepřenosná onemocnění lze nazvat nejčastějšími chorobami orchidejí, jsou. Léta pěstuji orchideje.


Od léta se u některých uprostřed listu objeví černá skvrna , která se zvětšuje a je jakoby posypaná krupičkou. Mohou to být bílé skvrny, vodnaté skvrny, nakonec se mění v nekrotické černé skvrny, suché. Začíná to výskytem malých černých skvrn na listech orchideje.

Je to jen na listu. Nemám ho radši odstranit? A další fotky jsou Phala, umístěného na západním okně.


Sice krásně kvete, ale asi jsem mu spálila listy : . Když objevíte hnědé špičky listů , je to příznakem nevyváženého hnojení, resp. Plíseň šedá (Botrytis) Na bílých květech se objeví černé skvrny. Bakterióza se projevuje hnědými skvrnami na listech bez světlejších okrajů, které se rozšiřují a okolní tkanivo je vlhké.


Vypadá jako hnědé, vodnatelné puchýře na listech orchideje. Hlavní příčinou černé hniloby je přelití rostliny.

Koupila jsem tuto orchidej (bohužel už nevím jak se jmenuje), jako kvetoucí. Orhideje obecně přijímají dobře živiny i listy ,takže pokud rosíte,tak je možné . Nikdy nebyly žádné potíže až tento rok se na některých listech objevily průsvitné lepkavé skvrny. Jestli uvidite cervene nebo cerne tecky na vate je problem. Zdá-li se být v pořádku, ale nyní se na listech vyskytli tmavé vonaté skvrny na listech , které jsou doprovázeny černými skrvny na stonku. Nejčastěji rostliny napadají houby zvané Phythium a Phytophora, které na listech způsobují hnědé a černé skvrny.


Není-li zasažení orchideje velké, můžeme ze začátku zkusit otřít listy a stonky z. Znakem její přítomnosti jsou bílé nebo žlutavé skvrny na rostlině. Dospělé smutnice jsou černé komárkovité mušky asi 3mm. Prosím o radu: Na listech orchidejí Phalaenopsis se objevily malé lepkavé jakoby puntíky – nevím, o co jde, a hlavně – jak se jich zbavit. Při výběru orchideje si dobře prohlédněte hlavně listy a kořeny. Houbové choroby prozradí měkké hnědé skvrny na listech.


Rostliny nepostřikujte. Nemusíte však listy odstraňovat. Měkké, černé nebo hnědé skvrny na litech – značí, že má rostlina až přílišné vláhy. Při zjištění tohoto jevu, je třeba ostrou .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky