pátek 18. října 2019

Dřepčík postřik

Internetový obchod s postřiky , hnojivy a dalším zbožím pro farmu, dům i. Slovenský název ‎: ‎Skočka kapustová Anglický název ‎: ‎Turnip flea beetle, Large-striped. Latinský název ‎: ‎Phyllotreta nemorum (L.) Jak se na zahradě zbavit dřepčíků? Jsou plodiny v fóliovníku sousedící s polem ohroženy postřiky z pole? Popis: Drobní (2-mm) černí nebo černožlutí brouci, kteří skáčí.


Na listech vzcházejících rostlin vykusují drobné (1-mm) otvory. Rostliny napadené dřepčíky poznáme jednoduše podle mnohokrát proděravěných listů. Samotní dřepčíci jsou asi jen až mm velcí obvykle . Dřepčík rdesnový i některé druhy rdesnovitých (Polygonaceae) rostlin. Aplikace insekticidu formou moření osiva nebo postřikem porostu. Záměna je možná mezi jednotlivými druhy dřepčíků.


V praxi se nerozlišují druhy rodu Phyllotreta. Abeceda zahrady forum. Nevíte, co na ně pomáhá? Mám dvě malé děti, tak bych nerad používal těžkou chemii. Dřepčíci – brouci napadají kořeny a listy.


Jedná se o brouky skákavé, které nelze zničit mechanicky. Je třeba použít lepovou past Stopset, kterou . Brouci jsou většinou 9–mm dlouzí, tělo má dopředu zúžený, kapkovitý tvar. Tykadla jsou dlouhá nitkovitá, třetí pár nohou skákavý. Léto je v plném proudu a na vaší zahradě už nejspíše najdete spousty . Máta od návštěvy zeleninových záhonů odrazuje dřepčíky a běláska.


Zkuste proto tenhle jednoduchý postřik z rozmarýnu nebo použijte jinou vonnou bylinku. Na brukvovité zelenině škodí dřepčík polní (Phyllotreta undulata), dále. K ošetření lze použít některý z povolených přípravků k postřiku nebo zmlžování např. Nejdůležitější je proto voda a postřik , doplnila. V obchodech lze pořídit potřebné přípravky, kterými lze rostliny od dřepčíků zbavit.


Jinak z postřiků funguje Karate, případně postřik na dřepčíka a jiné škůdce Decis či Fast. Zvolte lepové desky na dřepčíky a . Aby byla úroda co nejlepší, je nutné, aby byla chráněna před škůdci na řepce. Syntetický pyrethroid.


OL zmlžování OL 3. Pokud je postřik prováděn tak, že může dojít k ohrožení dalších osob, provádějte jej.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky