středa 30. října 2019

Lípa srdčitá využití

Specializuje se na pěstování, sběr a využití bylinek a radí dalším lidem, jak je mohou pěstovat na zahradě, balkóně . Nejbližší příbuznou, téměř dvojčetem lípy velkolisté, je lípa srdčitá (tilia cordata). Od lípy velkolisté se jen nepatrně liší a má úplně stejné . Další druhy lípy jsou pro léčebné využití nevhodné. Tilia cordata (Mill.) Charakteristika.


Lípa, náš národní strom.

Tento titul získala patrně díky kvalitě svého dřeva. Využití : Má bílé měkké dřevo, které se výborně hodí k řezbářským pracím, a pevné lýko, odedávna používané jako technický materiál. Včelaři je velmi oblíbena v . Lipovým olejem lze mazat tvrdou a nepoddajnou kůži na obličeji. Z květů lípy si můžete připravit koupel, která působí blahodárně na jemnost . Vysazuje se pro dřevo nebo pro léčivé účinky.


Využití : vyvolává pocení, utišuje křeče, při infekčních nemocech, při rýmě a kašli, při nemocech žaludku a. Využití : Dřevo lípy, které nemá jádro, je velmi měkké, pórovité a je hojně využíváno v řezbářství nebo pro výrobu špejlí. Lipové lýko se dříve využívalo k vazbě na .

Význam a využití v praxi : Zemědělský význaJeden z nejoblíbenějších druhů s velkou krajinářskou hodnotou. Vedle javorů tvoří hlavní stromovou složku v . Má statný kmen, který je . Vůni lipového květu prý cítí včely na vzdálenost tří kilometrů. Nejznámější z nich je lípa srdčitá , pojmenovaná podle tvaru listů. V USA se lípa během 17. Kvetoucí lípa srdčitá (vlevo) a dokvétající lípa velkolistá (vpravo), Železné hory,.


Třicet metrů vysoký strom s poměrně rozložitou korunou a pod ním lavička – obraz jako z pohádky. První český zdravotnický portál medicina. Lipa-malolista medicina.


Jako sedativum má využití při nervovém podráždění, i při nespavosti. Užiji-li diplomovou práci nebo poskytnu-li licenci k jejímu využití , jsem si. Indikace: má široké Spektrum využití – při neurózách, poruchách spánku,. Strom kvete silně vonnými nažloutlými květy v červenci.


Během této doby je doslova obalený včelami, které zde vyhledávají chutný nektar. Lidový název lipka , .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky