středa 9. října 2019

Verbena citronová účinky

Citrusová verbena má překrásnou vůni a skýtá léčivé účinky pro váš organismus. Pravdou je, že je její citronová vůně opravdu ohromující a . Aloisie má celou řadu příznivých účinků na lidský organismus. Patří mezi oblíbené bylinky nejen pro svou chuť, ale i pro své výrazné léčivé účinky. Z čerstvých nebo sušených listů se připravuje čaj s příznivými účinky na organismus. Citronová verbena má vědecký název Aloysia citrodora, . Pro své léčivé účinky je využívána aromatická rostlina aloisie trojlistá (Aloysia triphylla), známá též pod názvem verbena citronová.


Velmi oblíbena je pro svou . Tomu, že aloisie trojlistá (Aloysia triphylla) neboli citronová verbena má vůni. Další silice, geraniol, má antiparazitní účinky , takže rostlina, respektive čaj z ní, . Má mnoho zajímavých zdravotních účinků , o kterých se dočtete z různých . Jihoamerická bylina s významnými antioxidačními a digestivními účinky. Verbena Citrónová - Aloisie.


Běžný název: Aloysie, citrónová verbena , aloysia citriodora (citrodora), verbena. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Má uklidňující a blahodárné pěstící účinky na pokožku. Nabízí dostatečnou ochranu, podporuje regeneraci . Má skvělé účinky při nervovém vypětí a vyčerpání, pomáhá při hysterických.


Melissa officinalis Listy meduňky voní po rozemnutí citronovou silicí. Cymbopogon citratus Nazývá se též Indická verbena. Olej, destilovaný z listů této rostliny je významnou . Pôvod rastliny: Spain. Metóda výroby: Parovodnou destiláciou celej rastliny.


Vôňa: Sladká citrónová vôňa. Oblíbené verbeny , českým jménem sporýš zkřížený, běžně pěstujeme v truhlíku. Jedním z nejznámějším účinků lapacha je posílení imunitního.


Pro vysoký obsah citralu může mít citronová verbena fotosenzibilní účinky na pokožku . Objevte stimulující a tonizující účinky tohoto sprchového gelu se svěží vůní citronu. Sprchový gel, obohacený o citrónovou silici a éterický olej z citronové trávy, . Má protivirové a uklidňující účinky. Díky obsaženým látkám má typicky citronovou vůni (proto je také někdy označována jako citronová verbena ). Aloisie trojlistá citronová verbena účinky zdraví využití použití . Zevně se používala k potírání ran způsobených bodavým hmyzem (má stahující neboli adstringentní účinky ).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky