pátek 25. října 2019

Zámek lešná svatba

Vnitřně se hovoří o příznivém účinku na slinivku . Nať lnice (rostlina se nazývá také květel ) se dnes používá prakticky jen v lidovém léčitelství, a to zejména zevně. Snižuje i křehkost cév nebo má projímavé účinky. Použitelné části lnice květel : kvetoucí nať.


Období květu: červen až říjen. Lnice květel – použití v .

Bršlice kozí noha, nať, bříza, list, devětsil lékařský, květ a oddenek, kokoška. Marie Strýhalovábylinkové čaje. Mast ze lnice se používá na hemeroidy. Bylinka nemá žádné nežádoucí účinky ani kontraindikace,je vhodná k samostatnému používání i ve směsích.


Linaria vulgaris Mill. Geranium dielsianum Knuth. Je rozšířená po celé Evropě i Asii.

Ráda roste na znečištěných místech, jako . Sběr: kvetoucí nať kdy rozkvétají spodní květy hroznu a vršek má ještě . A to co nejdříve po začátku kvetení. Nečistá a pihovatá pleť. A nakonec jsem přidala čaj při zánětu žlučníku. Smícháme dílů nati . Vybrané vztahy ke zdraví k výše uvedenému čaji: Normální funkce jater a žlučníku. CTC je čaj zpracovaný do malých pravidelných granulek.


Krásně zpracovaný černý listový čaj , vypěstovaný na africké půdě. Tinktura (extrakt) z natě lnice květel. Jednu čajovou lžičku lnice zalijeme 2ml vroucí vody, zakryté . Slovensky: Pyštek obyčajný. Plantaginaceae - jitrocelovité.


POPIS: Vytrvalá, až cm . Sbírá se kvetoucí nať. Při zevním použití je lnice velmi účinná při léčbě bércových vředů a hemoroidů, . Drogou je usušení květoucí nať.

Dostupnost: ihned k . Silný čaj ze lnice (dvě lžíce na čtvrtlitr vody) se používá na omývání pih, které po častém omývání blednou až zcela zmizí. Složení : bambucké máslo, lnice květel (LINARIA VULGARIS ) , včelí vosk. Z lnice obyčejného si můžete udělat léčivý čaj ( viz níže).


LNICE KVĚTEL NAŤ - 200g. Droga účinkuje jako laxativum a současně jako diuretikum. Komplex účinných látek v nati . Z celé kvetoucí natě nebo z vrcholků květenství můžete připravit tinkturu.


Tu je možné užívat vnitřně v případě, že potřebujete intenzivnější pomoc.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky