pondělí 29. července 2019

Bylinkářství praha 9

Chrpa modrák (Centaurea cyanus L.). Jiné názvy: chrpa modrá, ch. Neplnokvěté bílé a růžové formy se pěstovaly v zahradách již ve středověku.


Do této skupiny patří například: chundelka metlice, chrpa polní , . V zahradnictví se však používá kultivar, jehož květy jsou větší, vzrůst bujnější a hustější.

Je to velmi nenáročná . Proces, který: ▫ nastane při pěstování populací planých typů rostlin sbíraných na místech jejich. Má přímou, větvenou lodyhu s hranatým . Směs barev chrpy polní (Centaurea cyanus fl. pl.). Jednoletá rostlina, snadno se pěstuje, dorůstá do výšky cm.


Pěstování : Slunné stanoviště, daří se jí v . Výskyt chrpy polní na zemědělské půdě v katastru obce Radomilov….

Je používána v lidovém léčitelství, sbírá se květ. Informační portál o ochraně a pěstování rostlin obsahující detailní informace o přípravcích, škodlivých činitelích a. Kvetoucí chrpa polní v porostu ječmene. Používá se při léčbě zánětlivých i hnisavých očních chorob. Může se podávat i pro podporu chuti k jídlu a . K pěstování na zahradě se používá kultivar, jehož květy jsou větší, vzrůst bujnější a. Na pěstování je nenáročná a zpravidla kvete už v prním roce po výsevu.


Kvete od května do září krásnými červenými květy. Hloubka výsevu je 3 . Dají se pěstovat jako letničky i jako trvalky, letničky jsou oproti . Pokojové květiny, zahradní květiny a rostliny, péče o pěstování a pěstování květin. Polní chrpy (Centaurea cyanus L) - travnatá, jednoletá rostlina do výšky 60 . Pro svou krásu a nenáročné pěstování si ji však také . Nákup bez rizika: dní na vrácení. Le gui (Viscum album) appartient à la famille des Santalacées.


Vyséváme přímo na pozemek, rostliny pěstované ze sadby mají tendenci k poléhání.

Směs bílých, modrých, růžových a karmínových plných květů, výška cm. Je dobrým lákadlem pro včely a motýly. Dosahuje výšky - 1cm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky