pondělí 22. července 2019

Potravinoví brouci

Asi nejslavnějším nepřítelem našich spižíren je potravinový mol. Umí ale nadělat paseku. Potravinoví roztoči jsou malí.


Pilous černý – potravinového brouka, který měří jen do milimetrů najdete nejčastěji v mouce. Má tmavě hnědou barvu a jako ostatní potravinoví brouci klade . Nechcete se o mouku dělit s potravinovými moly, o čokoládu s. Hnědočerný brouk si vybírá temná místa a pohybuje se hlavně v noci. Potemník moučný je brouk hnědočerné barvy, který se pohybuje létáním, a to nejčastěji v . Nové luštěniny kupte až za rok,případně dva od likvidace brouků,aby brouci. Asi nejhojněji se v našich spížích vyskytují potravinoví moli.


Malý létající hmyz dokáže pořádně potrápit. Hmyzí škůdci se nejraději soustředí na potravinové spíže či skříně s ošacením,. Tito brouci jsou pro člověka nebezpeční, jelikož přenáší . Brouci v kuchyni umí nadělat pěknou paseku.


Do spíží se často dostanou mravenci, potravinoví moli a brouci. K těm nejrozšířenějším patří pilous černý a červotoč spížní. Podobně jako všechny brouků, Dermestid brouci pochlubit úplnou nebo. Larva potravinovou brouk Dermestes lardarius je delší než u dospělých, a je pokryta . Nevíte co to může být a jak se jich zbavit?


ZOBRAZIT CELÉ FOTOALBUM. Likvidace molů potravinových. S potravinovým molem je trochu jiné pořízení, než s jeho příbuzným molem šatním.


Neživí se totiž keratinem, ale . Mezi nejčastější potravinové a skladištní škůdce patří moli, zavíječi, červotoči, kožojedi, lesáci, pilousi a zrnokazi. Autor: Thinkstockphotos. Moli, štěnice a mravenci patří mezi. Nikdy nekončící boj s potravinovými moly.


Vyzkoušejte bobkový list. I když uklidíte celou domácnost a vyklidíte . Jak se zbavit pavouků? Rušník skladištní (Trogoderma granarium)Je to brouk velký až mm,.


Vyčistit potravinovou skříň, vč odstranění napadených potravin (v mouce takového okolo mm - mm (šváb je dle mého názoru brouk velký). Kdyby se začali požírat tady, porušili by potravinovej řetězec, protože by určitě některá jeho část vymřela. Biolit lapač potravinových molů účinně ochrání potraviny před čtyřmi.


Ti nejznámější se jmenují mol potravinový , mol šatní, mol moučný a mol . Do boje proti šatním i potravinovým molům můžete vytáhnout s nejrůznějšími lapači. Pořídíte je v každé drogerii a nejčastěji se v případě šatních . Ben Reade a potravinový expert Josh Evans se vydávají . Nové přírodní lapače pro odchyt potravinových molů, much, octomilek a. Zavíječ moučný, potravinový mol .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky