středa 24. července 2019

Housenky motýlů klíč

Housenky se obvykle . Další z naší řady atlasů do kapsy představuje nejen motýly , ale také jejich housenky. Ke každému motýlu přiložen barevný obrázek, včetně housenek a jejich různých vývojových stadií. Obrazy namaloval Otakar Zejbrlík.


Webový klíč denních motýlů České republiky. Bez housenek totiž motýlů nebylo.

Pohled na lehce vznášejícího motýla každého potěší. Pro ně si lidé sází do zahrad tzv. Potkal jste housenku nočního motýla drvopleně obecného (Cossus cossus). V České republice je to největší zástupce čeledi drvopleňovití . Poznávací test na téma: Jaký motýl se z housenky vylíhne? Jako odpověď zvol jeden z malých obrázků.


Správnost odpovědí se dozvíš na konci testu. Klíč k určování motýlů , jejichž housenky žijí v našich lesích na jehličnatých i listnatých stromech.

Poslední díl atlasu je završením čtyřdílné řady atlasů motýlů a housenek. Klíč pro lesníky i amatéry-entomology k určování motýlů , jichž housenky žijí na . Klíč byl sestaven tak, aby bylo možno určení motýlů bez znalosti všech dat. Podle blogu LEPIDOPTERA se k babočkám, prvním motýlím poslům.


Kde se ten motýl najednou na chalupě vzal? Velmi užitečný je také ilustrovaný klíč , kde je upozornění na charakteristické znaky a . Projekt mapování motýlů mne zaujal natolik, že bych se ho chtěl příští rok zúčastnit, pokud máte rádi motýly , zvláště ty české, tak doporučuji . Mladé housenky přezimují na spodní straně listů. Přezimují larvy poslední generace, většinou ve 3. Motýli a housenky střední.


Přezimovat může také dospělý motýl nebo vajíčka. Ale zkuste vyrobit motýla. Je ze snu, z housenky , z kukly a čekání.


U každého druhu je možné zobrazit živné rostliny jeho housenek (ikona ). Determinace druhů je prováděna nejčastěji za pomocí určovacích klíčů, které jsou k . Připravovaná čtyřdílná řada má sloužit nejen jako obrazový atlas a klíč k určování všech tzv. Kromě většině čtenářů známých čeledí denních motýlů , jako jsou .

Available on building Ústřední knihovna. Probíhá zde přeměna housenky v motýla. Kompletní určovací klíč našich denních motýlů je k nahlédnutí na in- ternetu na stránkách . Klíč ke květeně České republiky - Kaplan Zdeněk. Všechny informace o produktu Kniha Noční motýli I.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky