pátek 26. července 2019

Jmelí účinky

Nejlepší jsou však samotné listy. Proto má pokaždé trošku odlišné účinky. V lidovém léčitelství se jmelí přisuzoval i protinádorový účinek ,“ říká . Ale účinky jsou i při epilepsii a dobré je i pro lidi úzkostné, kteří se stále obávají nebo jsou často nervózní.


Mezi další účinky jmelí patří schopnost zpomalit pulz, vyvolat děložní stahy a podpořit . Kromě toho má však i prokazatelné léčebné účinky.

Traduje se, že polibek pod jmelím na Štědrý den zaručí lásku až do příštích Vánoc. Jmelí podporuje správnou činnost . S Vánocemi se spojuje i proto, že roste takříkajíc . Ve farmaceutickém průmyslu se používá k výrobě léků s proti-nádorovými účinky , . Ze jmelí se odpradávna vyráběly tinktury či se usušené listy a plody přidávaly do čajových směsí. Nejinak je tomu i dnes, ovšem speciálně v čajích najdete jen jeho . Vánoční dárek na krevní tlak.


Proteinové složky jmelí brzdí dělení buněk zhoubných tkání a působí protirakovinově,” vyjmenovává účinky lékař. V Německu ho doporučují .

Pokud byste chtěli okusit léčivé účinky jmelí , nařezejte si mladé větvičky s listy. A protože bývají poměrně vysoko, pomozte si dlouhým hákem či tyčí určenými . V tuto dobu má největší léčivé účinky. Nejvíce ceněné je naopak jmelí , které roste na jabloních. Rostlina je rozšířena po celé Evropě, v malé míře ji . I u nás má jmelí symbolický význam, . Můžete si připravit výluh, tinkturu nebo si ho . Lektiny obsažené ve jmelí prokázaly protinádorové účinky.


Používají se jako podpůrný prostředek při léčbě rakoviny. Možnosti jejich dalšího využití jsou . K léčebným účinkům je dnes převážně užíváno bílé jmelí. Využitelné jsou pouze polodlouhé listy. Ve středověku se používalo jako významná léčivá rostlina a moderní věda léčivé účinky jmelí potvrdila. Kvůli svým rozsáhlým léčivým účinkům bylo jmelí po celá tisíciletí všestranně používáno.


Upravuje krevní tlak, má močopudné účinky , používá se také pro . Ve Francii je jmelí testováno jako prevence arteriosklerózy. Obsah: dávka (? ml). Klimakterium,Menstruace,.

Latinský název: Viscum album.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky