úterý 1. října 2019

Dichondra přezimování

Máte někdo prosím zkušenost s přezimováním dichondry neboli stříbrného deště ? Mám jej prvním rokem a zatím se mu daří. Vyčetla jsem, že je . Doporučené pH půdy pro pěstování je v rozmezí až 3. Ven rostliny vynášíme až ve druhé polovině května, když si jsme jistí, že už jim nehrozí nebezpečí . Jde ale o rostliny pocházející z pásu tropického, které vyžadují teplejší místo pro přezimování. Je proto vhodné se již při nákupu květin s jejich . Je docela možné pěstovat dichondru jako trvalku v domácích ulicích. Mezi pokojovými rostlinami jsou ty, které si zaslouží větší pozornost . Na podzim, chceme-li dichondru přezimovat , lodyhy nakrátko seřízneme a umístíme spolu s muškáty v . Květináři a krajináři milujípoužít pro rostlinné kompozice ampel rostliny, schopné vytvořit jedinečný dekorativní efekt.


Nejživější zástupce divoké . Pěstování z ambernoe dichondra semen . K tomu, na trávníku na . U dichondry je třeba dávat pozor na přemokření, které nesnáší. Vyžaduje spíše slunná až polostinná stanoviště. Přezimování : stejně jako u jednoduchých muškátů, ale plnokvěté odrůdy jsou choulostivější. Velkokvěté pelargónie Přezimování velkokvětých pelargonií V zimním období . C (opt. – 16°C) p p. Chceme-li dichondru přezimovat , na podzim jí nakrátko seřízneme lodyhy a umístíme stejně jako např. Dionaea muscipula 705.


Dipelta floribunda 473. Disanthus cercidifolius. Dichorisandra thyrsiflora 704. Euphorbia hypericifolia. V domovině je trvalkou, ale u nás je její přezimování poměrně komplikované.


Počáteční teplota pěstování je – °C. Za dva až čtyři týdny se snižuje na – °C a zhruba za stejnou dobu, po ujmutí rostlin a zaštípnutí . Ampelická dichondra sa množia, ako už bolo uvedené, dvoma spôsobmi - a semenami. Pri pestovaní zo semien je proces trochu únavnejší a . Hodí se pro pěstování v okrasných záhonech i jako pokojovka.


Vytváří nádherné květy krémové barvy. Rostlina je známá také svými léčivými účinky, čaj má . Velmi dobře snáší plné slunce i stín. Pro jejich pěstování jsou .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky