pondělí 22. května 2017

Cypřišek nutkajský pendula

Pochází se ze Severní Ameriky (Aljaška, Britská Kolumbie) a česky se . Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Cupressus nootkatensis, syn. Jehlice jsou tmavě zelené. Dostupnost: dle vhodného termínu výsadby .

Tento druh cypřišku je miláčkem mezi jehličnany. Svým nenapodobitelným tvarem připomíná strom se zeleným závojem. Jeho větve jsou prohnuté, horizontál. Celkový tvar je pyramidální se širokou základnou a převislými větvemi. Plantae - rostliny oddělení Pinophyta - jehličnany třída Pinopsida - jehličnany řád . Tento mimořádně otužilý jehličnan má tvar úzkého kužele dorustajícího výšky až 20m.


Czech: cypřišek nutkajský.

Greenplanet, Green Planet, rostliny - jehličnany včetně Thují, keře opadavé, stálezelené, trvalky, okrasné trávy, azalky, kanadské borůvky, popínavky. Charakteristika a pestovanie. Foto chanoo_pendula-habitus.


Momentálně nedostupné. Hustý pravidelný růst s zaobleným vrcholem. Pochází z pobřežních západních oblastí Severní Ameriky. V zahradnictví, kde jsme ho . CHAMAECYPARIS NOOTKATENSIS – CYPŘIŠEK NUTKAJSKÝ.


Variace: Compacta – zavalitý a hustě keřovitý růst, větvičky světle zelené. V kategorii cypřišek nutkajský jsme našli rostlin, které naleznete v českých zahradnictvích. Crataegus laevigata ´Paul´s Scarlet´).


Balení: Kontejner 4l. Druh tohoto cypřišku dorůstá až 10m výšky. Tento kultivar snese jakýkoli půdní druh, ale nejvíce . Kuželovitě rostoucí cypřišek s nažloutlými konečky jehlic.

Kvalitní rostliny z Vysočiny. Cedr atlantský převislý, cedrus atlantica pendula. Jacquemontii bříza himalájská. DANISH : Nutka-Cypres. Pendula “ cypřišek nutkajský.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky