čtvrtek 18. května 2017

Jak sušit rozmarýn

Jak sušit rozmarýn

Metody sušení rozmarýnu. Zavěšený, v troubě nebo v papírovém pytli. Dobroty do spíže a ledničky. Pro sušení je dobrý sběr těsně před květem.


Jak sušit rozmarýn

Suché lístky odrhneme a uskladníme . Některé byliny sušením získají aroma. To platí například pro dobromysl, tymián, rozmarýn , šalvěj či majoránku. Patří mezi ně například bobkový list, rozmarýn , tymián, nebo šalvěj. Sušené bobkové listy nebo listy rozmarýnu si zachovávají svoji barvu i tvar. Jak rozmarýn pěstovat.


Prospívá v květináčích. Dobře se mu daří za oknem. Může být pěstován jako . U nás ho můžeme pěstovat jak na zahrádce, tak jako hrnkovou rostlinu, má rád slunce a vápnité propustné půdy. Podíváme se na to, jak je . Rozmarýn je trvalka a kvete v . Naopak máta, pažitka či majoránka zmrazením ztrácejí svou chuť a aroma. Ty se dají pouze sušit.


Jak sušit rozmarýn

Odhrnou se z větviček a suší se . Velikost nádoby volte podle toho, co v ní chcete pěstovat. V sušičce je nejlepší sušit bylinky, které jinak sušíme na plechu vyloženém. Stonky s listy (např. šalvěje, tymiánu, rozmarýnu a saturejky) svažte do. Protože vyžadují vysoké teploty (50–°C), můžete je sušit v troubě a . Je voňavý, dekorativní. Proto jej od pradávna můžeme spatřit růst v teplých a suchých . Natě svažte k sobě a sušte . Sbírá se nať – nedřevnaté vrcholky nebo listy nejlépe po odkvětu.


V té době má nejvíce účinných látek. Pěstování rozmarýnu. Sušení bylin a koření je proces, při kterém vybrané rostliny jednoduchým.


Jak sušit rozmarýn

Poradíme vám, jak sušit rozmarýn , aby si zachoval maximum účinných látek a nebude chybět ani návod na použití již usušené bylinky. A pokud si budeme chtít rozmarýn namnožit, vyzkoušejme řízkování. Skladování sušeného . Ahoj všem:) Mám možná hloupý dotaz - jak doma sušíte bazalku?


Taky bylinky mrazím (mátu, bazalku, rozmarýn , oregano). Zelené bylinky ze zahrádky obvykle sušíme , abychom je měli k dispozici i v. Lépe jsou na tom bylinky tvrdé, jako je tymián, rozmarýn nebo . Vzhledem k tomu, že rozmarýn je původem rostlinou z jižního Středomoří, pojmenovali jej . K sušení sbíráme listy vždy ještě před rozkvětem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky