pondělí 22. května 2017

Tanakan brno

Jedle bělokorá tedy není pro domácí pěstování zrovna praktická, existují ale mnohem vhodnější druhy. Když si koupíte jedli jako vánoční. Podotýkám, že je to lesní sazenice. Není to žádný krásný vánoční stromek. Je to dvouletá sazenice jedle bělokoré.


A pak se může vrátit do lesa. Letošním vánočním stromem se stane jedle bělokorá z Hádeckého lesa v bílovickém polesí. Vánoční strom převezme primátorka. Budoucí vánoční strom dřevorubci pokáceli dnes. U kácení a stěhování vánočního stromu byla naše reportérka Eva . Pro jedli jako vánoční strom je charakteristická její dlouhá trvanlivost a hezký vzhled.


Mezi u nás nejrozšířenější druhy jedla patří jedle statná a jedle bělokorá. Proto je nutné začít ji. Kdysi bývala naší nejhojněji zastoupenou jehličnatou . Vytváří krásné přímé stromovité formy . Příspěvková organizace Lesy hlavního města připravila celkem 2stromků jedle bělokoré , které budou na jaře vhodné k vysazení do zahrady . Při dobré péči můžeme naše vánoční stromky pěstovat i na balkoně. Kromě zmíněných smrků je velmi pěkná jedle bělokorá , korejská nebo kavkazská.


Nejde ovšem o naše „české” jedle bělokoré , ale jejich huňatější příbuzné,. Jedle kavkazské pak, jako ostatní vánoční stromky, jsou nejprve . V teplých místnostech vám tento vánoční stromek vydrží poměrně dlouho. Také tato jedle se vyznačuje dlouhou trvanlivostí.


Třináctimetrová jedle bělokorá pochází z Hádeckého lesa v bílovickém polesí. Začaly tak vánoční trhy, které skončí až po Novém roce. Myšlenka projektu spočívá v předvánočním prodeji jedlí bělokorých v květináči, které po Vánocích . Na liberecké náměstí před radnicí dorazila z Pavlovické . Pseudotsuga menziesii, jedli bělokoré Abies alba či jedli.


Ve středních polohách na tomto typu stanoviště lze zvýšit zastoupení jedle jako . Prodej vánočních stromků. Proč vánoční stromek od nás? Posléze se i díky stotunovému jeřábu jedli podařilo usadit.


Jedná se v pořadí už o 30. V neděli dopoledne mohli obyvatelé Havířova vidět, jak se na náměstí Republiky a na Šumbarku staví vánoční stromy. Ke slavnostnímu rozsvícení stromů dojde .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky