středa 17. května 2017

Jak naložit sušená rajčata

Recepty na nakládaná sušená rajčata - všechny potřebné suroviny, postup přípravy. Nejprve si naložíme sójové maso do nálevu připraveného z rozšlehaného . Ze 2kg čerstvých rajčat je cca 260g sušených. A ještě jsem zapomněla napsat, že hladina oleje má být nad rajčaty. Není, jak jsem byla, . Sušená rajčata mají u nás v zelenině normálně na váhu.


Idem si naložiť podľa tohoto receptu, doteraz som nakladala bez namáčania. Usušená rajčata nechte vychladnout, přendejte do vysterilované lahve, podle chuti proložte bylinkami, plátky česneku či kapary, zalijte olejem . Na plech položte papír na pečení a rozložte na něj napříč rozříznutá rajčata. Každé rajče osolte a okořeňte sušenou bazalkou.


Postup sušení : V troubě . Jak si naložit rajčata. Rajčata důkladně umyjeme a nakrájíme na půlky nebo čtvrtiny (záleží na velikosti rajčete). Pokud chceme sušení urychlit, tak vydlabeme. Naložte si sušená rajčata dle vlastní potřeby a neplaťte víc když nemusíte.


Množství, které chceme naložit např do sklenice (česká a moravská klasika) litru . K vaření a do salátu později, jak když najdete. V tomto receptu jsem záměrně neuváděla množství, protože záleží kolik rajčat si nasušíte a jaké . Ve Středozemí se rajčata suší na slunci. Světové prvenství ve spotřebě rajčat patří Italům a ti také nejlíp vědí, jak to nejlepší z nich uchovat: sušení je prastará metoda, . Jídel se sušenými rajčaty je nekonečné množství.


Od různých předkrmů přes těstoviny, omáčky, rýži, maso až po ryby. Prodávají se buď suchá, nebo v oleji. Obě varianty jsou stejně dobré . Proč je kupovat za barbarské peníze, když si je můžete naložit doma? Nemohou se vaši známí nabažit chuti nakládaných sušených rajčat z Itálie?


Tak jim je připravte sami! Tahle nádherná sušená rajčata jsem kdysi koupila (odkaz níže) a pak je chtěla naložit. Poradila mi s tím až kamarádka – naložená rajčata jsou vynikající a . Jinou možností je sušená rajčata naložit do oleje a ochutit pomocí dalších ingrediencí. Připravte si bylinky, česnek sušený nebo čerstvý nakrájený . Na sušených rajčatech si pochutnávají Italové i Španělé a vy můžete také.


Příprava je víc než jednoduchá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky