Cibulky neodtrháváme po jedné, ale sklízíme je . Někdy je nazývaná též česnek askalonský, množilka i ošlejch. Někteří zahrádkáři říkají šalotce množilka. Dříve byla udávána jako .
Lidově se nazývá množilka nebo ošlejch. Cibule : co byste o ní měli vědět. Vyznačuje se obrostem nových cibulí kolem hlavní cibule.
Může se sázet již na . Slovník se neustále rozrůstá. Pokud ti zde nějaká definice chybí .
Dalším typem je množilka – cibule šalotka. Ta má ostřejší chuť a používá se zejména v ruské, americké a francouzské kuchyni. Ve Francii se používá dokonce ve . Hlavním rozdílem je to, že vytváří větší množství drobných cibulek v trsu. Dále pak existuje také . Je to malá štíhlá cibulka rostoucí v trsech, její slupka . Allium ascalonicum auct.
Uplatňuje se v kuchyni, oblíbená je pro . Má ostřejší chuť a používá se zejména v ruské, americké a francouzské kuchyni. Jistě víte, že existuje ještě cibule šalotka, které se říká i česnek askalonský nebo množilka. Občas je také nazývána cibule množilka.
Zajímavou variantou je pak Ošlejch. Jedná se o drobnou cibuli, konzumujeme jak cibulky tak i nať. Pěstování cibule šalotky není . Na této straně najdete výsledky pro hledaný dotaz cibule množilka.
Asi nejraději mají kuchaři cibuli šalotku. Někdy se jí říká též množilka či cibule askalonská – to podle palestinského města Askalon, v jehož okolí . Má v sobě vitaminy C, B i . VYsazuje se velmi brzy na jaře . Cena : 5Kč Šalotka: Víte, proč se jí říká posvátná cibulka?
Maximální počet výsledků je omezen na pouze několik nejlepších shod. Tento druh cibule pochází z Asie. Proto se jí též říká askalonský česnek anebo množilka. Vzhledem i využitím se šalotka podobá kuchyňské cibuli, odlišnost tkví v charakteru . Z jedné cibule vyroste postupně trs několika dalších cibulí - proto se jí lidově říká množilka.
Jinak se jí také říká česnek askalonský, ošlejch nebo také množilka.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.